7/10/09

Líquens de l'Esqueix de Bagís by Fernando Micó


Foto: Fernando Micó

Foto: Fernando Micó


Lassalia pustulata
Foto: M Chesa
Cladonia pyxidata
Foto: M Chesa

El Fernando Micó, quan va estar als sectors de l'Esqueix del Bagís, em va enviar aquestes fotografies, de creixements liquènics que es desenvolupen sobre granit.
Us he afegit dos macrofotografies de dues espècies que trobareu en roques àcides, a moltes varietats de granit, en ambient mediterrani i de mitja muntanya.
Moltes gràcies Fernando!!!

4 comentaris:

Syl ha dit...

Caram sembla guapa aquesta escola de l'Esqueix del Bagís!
I els líquens de les macrofotografies són bestials, em recorden roques sota el mar..

Tandebò hagués portat la càmara a sobre el dia que baixava de la Peña Ezcaurre..a la Vall d'Ansó, m'hi vaig fixar per tu, o degut al teu blog i eren impressionants, algun dia hi torno o hi anem i m'expliques in situ el com i el per què d'aquelles curioses i belles espècies que semblaven esquitxos de lava!

Salut!

PS: et vas haver de llegir el llibre sencer (7 en 1:-) de à la recherche du temps perdu??es va quedar ben ample el profe uuuuuuaaaahhhhhhh.. (jiji..que consti que jo sempre l'he volgut llegir, encara que no ho he fet, em sembla que és una obra d'art de la literatura.. una ànima sensible també en Marcel Proust)

mchesa ha dit...

Hola Syl, aquesta escola és molt maca, val la pena una visita, si t'agrada el repte afegit del granit.

Vaig anar a la biblioteca per trobar una edició en català de "El temps retrobat". Gràcies a que molts llibres estan publicats a internet i permeten programes de cerca, si són pdf, o altres programes que permeten fer servir el Concordance, doncs trobes molta informació, sense haver de consultar la totalitat. Respecte a Proust, dens, caleidoscòpic, com tot a la vida, hi ha moments per a tot!

A veure si aviat organitzem una sortida de líquens!

Moltes gràcies pel comentari. Salutacions!

Pekas ha dit...

Repito... la ostia.. !!!! :-)))

Y dices que tengo esos seres tan cerquita de casa.. ???

Mañana les hago una visita.. ;-)))

mchesa ha dit...

Hola Pekas, pues sí, muy cerca de tu casa tienes una flora liquènica excepcional! saludos!!!