Em sembla un esplèndida pensada aquesta col·lecció de fitxes de líquens. I tot veient aquestes ressenyes se me n'ha acudit una d'atrevida... Deixant dit que no tinc cap pega amb els noms científics (si saps una mica de llatí diuen molt de les espècies), penso que fora bo mirar d'establir -o inventar- uns noms vulgars per a les espècies més comunes. Els ornitòlegs ho han practicat a fons. Així, ocells accidentals (amb una probabilitat de ser localitzats a casa nostra en una relació de 1 a milers de milions respecte a algunes espècies de líquens) tenen noms vulgars; i alguns de preciosos, com el "Fuet" o el "Jonc fosc" de la fauna nord-americana, o els africans "Còlit tuareg" o la "Cotxa diademada", per dir-ne uns.
Gràcies, Jordi, pel teu comentari. Difícil el tema que proposes, això de posar noms a les coses, mira aquest exemple de la Caloplaca d'Obama... Sí que seria molt interessant recuperar els noms que els nostres avantpassats els hi donaven, ja que són molts els que s'havien observat i s'havien fet servir com a tinctòries, espècies medicinals, menjars o com a plantes sagrades... salutacions!
Seirophora lacunosa
-
Thallus fruticose, grey, terricolous, forming cushions, with broad and
flattened lacinia.
*Reproduction:* Orange apothecia (2-11) mm, with a grey margin; ...
María José Chesa.
Hola, si has arribat fins aquí, me n'alegro. Em dedico a l'enginyeria de projectes singulars. La meva afició i passió per la muntanya, l'escalada i l'estudi dels líquens ha influït en els darrers anys en la meva trajectòria professional, enfocant a la protecció de la natura.
VERTILÍQUENS - LICHENS & CLIMBING
2 comentaris:
Em sembla un esplèndida pensada aquesta col·lecció de fitxes de líquens. I tot veient aquestes ressenyes se me n'ha acudit una d'atrevida...
Deixant dit que no tinc cap pega amb els noms científics (si saps una mica de llatí diuen molt de les espècies), penso que fora bo mirar d'establir -o inventar- uns noms vulgars per a les espècies més comunes.
Els ornitòlegs ho han practicat a fons. Així, ocells accidentals (amb una probabilitat de ser localitzats a casa nostra en una relació de 1 a milers de milions respecte a algunes espècies de líquens) tenen noms vulgars; i alguns de preciosos, com el "Fuet" o el "Jonc fosc" de la fauna nord-americana, o els africans "Còlit tuareg" o la "Cotxa diademada", per dir-ne uns.
Bé, és una de les meves pensades... Ja saps...
Gràcies, Jordi, pel teu comentari. Difícil el tema que proposes, això de posar noms a les coses, mira aquest exemple de la Caloplaca d'Obama...
Sí que seria molt interessant recuperar els noms que els nostres avantpassats els hi donaven, ja que són molts els que s'havien observat i s'havien fet servir com a tinctòries, espècies medicinals, menjars o com a plantes sagrades...
salutacions!
Publica un comentari a l'entrada