13/10/08

Castell de Loarre


Ressenya que us facilitaran al Castell de Loarre
Aquest cap de setmana, escalada en família al "Reino de los Mallos", al rockostage de Riglos!!!. Dissabte moltes cordades a sobre de les zones d'esportiva sota del Puro, massa pedres que cauen... i decidim anar a les parets del Castell de Loarre.



El Karles a la Alba (6b+, 15m).


La Isa a la Reyno de los cielos (V, 23 m)

La roca (calcària nummulítica) es trenca moltíssim en aquestes dues vies que hem provat. Massa dur i complicat per a que escalin els nens.

La flora liquènica, des de lluny sembla molt poc vistosa, poc aparent. Quan et pares i observes, comences a trobar espècies força interesssants!








En Karles troba un bloc de roca, que ha caigut fa molt temps dels blocs de dalt. En aquest bloc podem veure nummulites i altres fòssils, que es barregen amb colònies dels líquens que els habiten.

Ala tarde, anem cap al Castell de Loarre .
Diumenge ens aixequem amb molta pluja, i ens ho prenem amb molta calma!!!

9 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Es nota l'erosió diferencial que fa que els nummulittes, que són més resistents, es vegin tan bé !

Afortunadament els líquens encara no han tingut temps de tapar-los del tot !

mchesa ha dit...

afortunadament, com bé dius, els líquenes "tapen", oculten, protegeixen, donen vida, llum, als que fa milions d'anys, ja havien existit....
m'agraden molt aquestes darreres imatges!

Anònim ha dit...

Moltes fotos i molt bones

El sector que tal? val la pena?

mchesa ha dit...

moltes gràcies k!
A mi em va agradar força, però com comentava, la roca es trenca moltíssim. Em va agradar la vista del Castell de Loarre des de dalt de les vies, i observar les roques i líquens! El que us recomano és una visita a les vies i entorn de los Mallos de Agüero, un lloc preciós i tranquil.
Tot depèn del que tu consideris que val o no la pena!

karles ha dit...

gatta, molt xules les fotos!
k, et puc assegurar que la meva por principal era que si queia per trencar-se una pressa, no s'arrenques el bloc amb el parabolt inclòs! la zona val la pena per l'ambientillo que dona el castell, no pre la qualitat de la roca.

karles

Fernando ha dit...

H.
El Castillo debe ser una de las zonas más reseñadas de Huesca, con vuestras reseñas ya tengo tres versiones. Curioso para lo pequeñín que es la zona aunque el cstillo mole un montón.

Sino fuera por el Castillo y más por los niños casi diría que es mejor acudir a Foz d'Escalete; mejor roca y mejores vías; mientras no sirvais de comida a los buitres.

Creo recordar que para ese fin de semana estaba prevista un encuentro de mujeres escaladoras en Riglos. Si fue así y acudisteis ¿Que tal?.

Salu2

mchesa ha dit...

Karles, gràcies pel comentari, per explicar-nos els secrets dels nummulites i per tot el que comparteixes!!!

Fernando, conocía las reseñas de inazio.com. Me han recomendado también para ir en familia Peña Rueba, si alguien lo conoce, pues ya irá explicando.
El encuentro de mujeres escaladoras es el próximo fin de semana!

Anònim ha dit...

Mariajo moltes gràcies per compartir les teves fotos i comentaris, val molt la pena llegir-los i sobre tot escoltar-te. Un petó

mchesa ha dit...

eiii!!! moltes gràcies per la teva visita! una abraçada