21/4/10

Un bon regal per aquest Sant Jordi: COLLEGATS, guia d'escalada

Una esperada guia que surt a la llum aquesta setmana, un bon regal per a aquest Sant Jordi!
El treball rigurós, que recull la feina de moltes persones, amb la il·lusió de donar a conèixer aquests paratges singulars de Collegats.
Els autors, Mariona Orfila, Marc Ollé i Armand Ballart, i tots els col·laboradors, s'han esforçat en produïr un document únic, una guia d'escalada d'un espectacular racó de la nostra geografia.
Enhorabona als autors i col·laboradors!!!



 PRESENTACIÓ DE LA GUIA:
Una nova guia d'escalada de Collegats apareix després d'un llarg període de temps en què s'han explorat gairebé totes les parets del congost i rodalies. En aquest acurat treball hi trobarem unes 700 vies de tota mena, que omplen un buit important d'informació inèdita fins ara. L'accidentada orografia del terreny ha fet necessària una distribució entenedora mitjançant diverses panoràmiques i molts mapes, per explicar cadascun dels objectius i fer-se una idea global de la magnitud de la zona. Uns itineraris de tots els estils i dificultats apareixen disseminats des de l'eix principal de la carretera fins als racons més insòlits i aïllats dels barrancs que desemboquen a la Noguera Pallaresa o al Flamisell. Cal destacar la total dedicació dels autors, que han repetit la quasi totalitat de les vies ressenyades, per transmetre una informació el més fidel i contrastada possible. La gran diversitat d'orientacions, equipaments i tipus de roca fan d'aquesta gran escola una zona envejable per a la pràctica de l'escalada durant tot l'any. De ben segur, aquesta nova guia serà la clau per descobrir tot Collegats, el Baix Pallars i la Conca de Dalt, un retall del nostre Prepirineu menys freqüentat, que no ens deixarà indiferents.

10 comentaris:

Fernando ha dit...

Pues habrá que agenciársela... cuando se pueda.

Llorenç ha dit...

ep!!! ja la tenim a casa! ara a estrenar-la!!

merci per la informació!

Aleix ha dit...

Per cert, on es pot aconseguir? Es que a la botiga Vertic no el tenien.
Merci!

mchesa ha dit...

Hola,
Fernando, una guía que da a conocer muchos lugares nuevos. Un gran trabajo.

Llorenç, ara a disfrutar de noves vies!

Aleix, doncs com tot just ha sortit aquesta setmana potser no ha arribat a aquesta botiga. A les llibreries de muntanya segurament la trobaràs. Salutacions!

Gatsaule ha dit...

Mariajo, no la vaig trobar enlloc, per Sant Jordi, ni a l'Altaïr.... Llàstima!

A veure més endavant!

mchesa ha dit...

Hola Joan, a la llibreria Quera, sí que hi era. Suposo que a l'Altaïr arribarà aquesta setmana. Gràcies pel comentari!
Salutacions!!!

Pekas ha dit...

Millor m'espero a l'aniversari.. que per san jordi ja han "caigut" un parell de "costes" interessants.. ;-)))

mchesa ha dit...

Hola Pekas! no et quedis sense, que val molt la pena! una abraçada!!!

Syl ha dit...

Felicitats!!!feia falta..quines ganes de tenir-la a les mans!!

mchesa ha dit...

Hola Sílvia, és un bon treball, on s'han integrat, la força i il·lusió del Marc, la intel·ligència i astúcia de la Mariona, la pulcritud i aplom de l'Armand, la revisió lingüística del Ricard Darder, el disseny gràfic del Xavier Esteve, i la col·laboració de tots els escaladors que han aportat el seu art per a que aquest llibre pogués materialitzar-se.
Salutacions!!!