4/5/10

Lichens et mousses. Fontainebleau by German Cano

Grup de Roques a l'entrada de Barbizon Foto: Fontainebleau - rétro
El bosc de Fontainebleau és un lloc que des de fa segles, ha captivat a escriptors, artistes, músics, naturalistes, alpinistes, escaladors... pel joc de colors, textures i vida sobre les pedres.
Els blocs de gres, petits fragments de quars, cimentats per una matriu de gel de sílice, són el substrat ideal per al creixement d'unes espectaculars biodermes.
Les biodermes són les comunitats, els microecosistemes formats per algues,  bacteris, cianobacteris, fongs, líquens i briòfits, que colonitzen les roques.
El German Cano, d'Urtx Vertical,  ens ha lliurat aquestes fotografies de la seva darrera visita a Fontainebleau, aquest abril 2010.

 L'eléphant. Foto: Fontainebleau - rétro



" Bosc emblemàtic i pioner en l'escalada en bloc, és una mostra de tradició, estil i respecte amb l'entorn. En un ambient més que freqüentat, l'ús de bones pràctiques com el drap per espolsar les pedres i eixugar-se les mans, així com l'ús moderat dels raspalls i magnesi, permeten escalar en un mosaic liquènic i vegetal en molts sectors del bosc. Tanmateix, l'ús excessiu de magnesi i raspalls en blocs mitificats, han deixat mermades de forma irreversible algunes línies úniques.
German Cano. Urtx Vertical  "

Aquest indret sorprenent forma part La Reserva de la Biosfera de Fontainebleau.

5 800 espècies vegetals, de les quals 1.350 espècies de fanerògamenes

450 espècies de briòfits (molses i hepàtiques)

3000 espècies de fongs

i més de 500 espècies d'algues i líquens

Fotos: German Cano. Urtx Vertical.


Moltes gràcies German!!!