21/8/11

23-24-25 setembre, trobada ioga i líquens a la Val d'Aran - Pallars Sobirà

Practica ioga a la cota 2.500, respira l'aire més pur dels Països Catalans!
Si les paraules "pranayama", "ashana", "sat nam", "so ham", "kundalini", "swastia", transformació, coneixement, llum... tenen per a tu algun significat, potser aquesta proposta t'interessi.
Si ets un expert practicant de ioga, t'agradarà segur... si tens certs coneixements, potser t'ajuda a millorar, si no has fet mai ioga i voldries començar, aquí tens una oportunitat ben diferent!


Per al setembre us proposem una activitat de descoberta dels líquens i la pràctica del ioga en un entorn privilegiat, els boscos i els prats de la Val d'Aran i del Pallars Sobirà!

Aquesta proposta no pretèn ser un curs, un taller o res que s'assembli a una classe magistral, ja existeix arreu una oferta suficientment diversa i especialitzada.

La trobada és una proposta per a practicar ioga i conèixer al voltant de l'espectacular flora liquènica que es desenvolupa als Pirineus.

Els líquens són bioindicadors de la qualitat de l'aire, d'aquesta forma podrem practicar ioga en un dels indrets amb l'aire més pur dels Països Catalans, i totes les avantatges que aquesta qualitat de l'aire aporta al nostre
organisme.

Aquest proposta s'adreça a gent autònoma, estoica, que tingui nocions de muntanya i que tingui ganes de conèixer la màgia i les virtuds de la simbiosi liquènica.

El punt de trobada serà divendres 23/09 a partir de les 21:00 h al Chalet d'Es Bòrdes.

Dissabte 24 farem una excursió als Estanys de Gerber. En aquesta  caminada podrem observar els líquens que es desenvolupen a les roques d'alta muntanya, disfrutarem d'un paisatge meravellós i podrem practicar ioga en un entorn impressionant!
Estanyola de Gerber - Pallars Sobirà
Estanys de Gerber
L'itinerari no presenta cap dificultat tècnica (desnivell aprox. 600m; durada total caminada aprox. 3h).
Durant el recorregut estudiarem la geologia,  les diferents comunitats vegetals i els líquens més característics de la regió.
Després farem una sessió de ioga en aquest increíble espai natural i dinarem un picnic allà.
Tornarem al Chalet d'Es Bòrdes, on podrem degustar les begudes i els pastissos fets a casa.
Després continuarem amb les activitats fins al sopar.
Diumenge 25 després de la pràctica del matí i de l'esmorzar, ens dirigirem als boscos de Canejan i Sant Joan de Toran, per a observar l'exuberant flora liquènica que viu als faigs, roures i avets d'aquesta zona.
Faigs monumentals als boscos de Canejan
Líquens fruticulosos sobre coníferes
Estudiant els líquens que colonitzen les escorces i branques dels arbres
Boscos de Canejan i Sant Joan de Toran
Farem un recorregut circular amb els cotxes i organitzarem diferents parades en els punts més interessants per a l'observació dels líquens epífits. Farem la pràctica de ioga del dia en emmig del bosc i després dinarem de picnic.

Finalitzarem la trobada al Chalet d'Es Bòrdes on podrem descansar i reposar forces amb els pastisos i begudes fetes a casa.
En breu us donarem més detalls del programa, menús* i itinerari.
Places limitades a 20 persones.
* el menjar serà vegetarià amb lactis i ous. El pa i pastissos són fets a casa. Les verdures són de l'hort de la casa. Si es requereixen altres indicacions (menjar vegà o altres, només cal dir-ho)


El Chalet d'Es Bòrdes ens ofereix un preu molt especial per a aquesta ocasió:
Allotjament de dos nits, sopars del divendres i dissabte, esmorzars del dissabte i diumenge, picnics  i berenars del dissabte i diumenge, tot per 75€. (nens de menys de 10 anys 50€)
El guiatge a les excursions i a la pràctica del ioga serà realitzat per José Chesa i no tindrà cap cost addicional.

Material necessari:
Per la pràctica de ioga es necessita un mat (esterilla per a ioga) i roba còmoda.
Per a les excursions cal portar una motxila (per a dur el picnic i l'aigua), sabates de muntanya, pantalons llargs, impermeable, gorra i una lupa de 10 augments per a observar els líquens.


Per a qui s'adreça l'activitat:
La trobada s'adreça a persones que els agradi el ioga i el coneixement de la natura, i disfrutin compartint-ho amb els altres. La trobada està oberta a famílies amb nens, hi haurà servei de "guarderia" si es necessita. La casa on estarem allotjats és prou gran i compartimentada per a que tots puguin estar a gust.
La sortida de dissabte poden fer-la nens a partir de 5 anys 

Si esteu interessats en participar contacteu a mjchesa@gmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Magnifica trobada, en el inigualable entorn de la Vall d'Aran... Per repetir!... ;-)