Aquest estiu he tingut la sort de poder participar en les VI Jornades de Liquenologia Ibèrica que es van celebrar durant els dies 8 al 12 de setembre al Parc Nacional da Peneda-Gerês a Portugal. Durant pràcticament una setmana hem pogut gaudir d'uns paisatges molt peculiars. Què meravellós seria poder veure tots els boscos de roures en el seu esplendor. Si no hi hagués la pràctica d'arrasar-ho tot amb el foc, aquestes regions serien impressionants. Malgrat això, la roca mare, els grans blocs de granit resisteixen i donen esperança a la vida que tossudament s'alça per damunt de qualsevol vilesa i crueltat.
A les valls, a prop de les cases, els roures, "el carvalho negral i el carvalho alvarinho" mantenen orgullosos l'honor dels seus avantpassats. La rosada del matí saluda als líquens que vesteixen els seus troncs i en aquests reductes protegits, lluny de la devastació, de les presses, d'antenes i de botzines, aconseguim admirar-nos amb els micropaisatges pristins.
Totes les fotos: PARQUE NACIONAL DE PENEDA-GERÊS
Informació del Parc
2 comentaris:
A casa sempre beneirem haver fet cas al capítol Peneda-Gêres de la bíblia As montañas de Galicia (Ed. Xerais, 1993).
I quina travessa! Fent nit al cor de la Fraga de Albergária, no lluny del Río Homen i del soberg Pé do Cabril. Un lloc de somni, insospitat a Portugal!
Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
plantararboles.blogspot.com.es
Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud,
José Luis Sáez Sáez
Publica un comentari a l'entrada