14/5/09

Proposta: Líquens al Montseny


El proper diumenge 14 de Juny, us proposem una sortida liquenològica al Parc Natural del Montseny, a la zona de les Agudes.
La idea és poder fer un recorregut on observar la flora i els líquens d'aquest meravellós indret.
En aquesta visita ens acompanyaran els liquenòlegs el Dr. Antoni Gómez-Bolea i el Dr. Nestor Hladun, del Grup de Recerca Criptogàmica de la Universitat de Barcelona. Tindrem la sort d'aprendre amb dos científics i escaladors, experts en les biodermes que colonitzen les roques.

Punt de trobada: Diumenge 14/06 a les 9:00 h del matí a Santa Fe, al centre d'informació de Can Casades.
Durada de l'activitat: Tot el dia.
Cal portar: bon calçat, motxila, esmorzar, dinar, aigua, etc.

Organitzem aquesta sortida amb l' AES - Associació Escalada Sostenible
La dificultat d'aquesta sortida és mitjana, farem una caminada i en alguns punts grimpada, pel que es requerirà que els assistents estiguin federats. La inscripció és gratuïta. Si esteu interessats, contacteu al correu mjchesa@gmail.com
I amb el permís dels autors de les fotografies, aquí teniu una petita mostra de la quantitat i diversitat de líquens que trobarem en aquestes roques:
fotos: Pekas
un cronopio entre líquens, foto: Lux
nota: en breu el detall de l'itinerari.

4 comentaris:

karles ha dit...

marijo! veig que no podràs venir a calcena. que us vagi molt be la sortida.
karles & cia

Mingo ha dit...

M'hagués agradat venir però aquell cap de setmana impossible. Per cert en Llimona de la UB,ja no hi és?. Quan jo era jovenet vaig fer una sortida amb ell i el meu cunyat i em va encantar. Per sort veig que el rhizocarpon geog. surt en moltes fotos, esperem que per molt de temps.
Una abraçada

josepilaura.blogspot.com ha dit...

Hola gatta, molt bona eleccio escollir Les Agudes per conbinar escalada i liquens, volem informar-te que si aneu amb l'ideia de fer L'airun i el mar d'estels com surt a la teva foto, esta completament desequipada. Et recomano els 3 primers llargs de Terra Incognita, per la gran presencia de liquens i per ser els mes assequibles d'aquesta via. a Laura li hagues agradat anar a aquesta sortida verti/naturalista, sobre tot per retrobar-se amb els seus antics professors d'universitat i gaudir de la primavera en estat pur del Montseny!
Si necesites ressenyes, xiula!

laura & josep

mchesa ha dit...

hola karles, merci pel comentari, t'envio missatge! records


Mingo, per sort, en Xavier Llimona està treballant com sempre, amb tot l'equip. A veure si en una altra ocasió vols apuntar-te!

laura @ josep, gràcies per la info, ja era conscient del desequipament, però vaig trobar la foto del pekas molt wapa i per això l'he posat. a veure si en una altra ocasió podeu venir! salutacions!!!