11/6/09

Trouble with lichen (HVS 5b) Bamford, Peak District

Avui una troballa interessant, pels amants de la ciència ficció, i potser no tan ficció.

Trouble with lichen, a part de ser el nom d'una psicodèlica via d'escalada (HVS 5b) a Bamford, Peak District (UK), és una història de ciència ficció dels anys 60.

Fotografia reproduïda amb autorització de Keith Sharples, de Climbing07. Visiteu la seva web!

Aquest llibre de John Wyndham, és la història de les històries, quelcom que trobem a tot arreu on arribem a la mateixa essència.

Dos bioquímics, en investigacions paral·leles, descobreixen un liquen que produeix una substància única, l'Antigerona, capaç d'alterar l'envelliment humà.
Però el problema és que aquests líquens són escassos i no hi ha per a tothom. Aleshores el que passa sempre, guardar el secret i que només se n'aprofitin els privilegiats, o que arribi a tothom i torni una altra "febre de l'or" o millor dit, una "febre del liquen".

"This is not the age of reason, this is the age of flummery, and the day of the devious approach. Reason’s gone into the backrooms where it works to devise means by which people can be induced to emote in the desired direction."
John Wyndham, J. (1960), The Trouble With Lichen. Penguin Books. pg. 91.

4 comentaris:

Fernando ha dit...

El secreto al descubierto. Te ha influenciado tanto ese libro que quieres descubrir si es verdad.

mchesa ha dit...

hola Fernando, tal vez tengas razón... el misterio es, muchas veces, lo que nos libera del absurdo...

Anònim ha dit...

no donis idees de liquens miraculosos que despres vindran els quetedije i sels enportaran tots i no els veurem mes que en museus o isterne,una abraçada. sergi.

mchesa ha dit...

hola Sergi, potser tens raó!
una abraçada