7/8/10

Riu Rialb - Forat del Buli

El riu Rialb, molt a prop de Ponts, és un espai increíble: les roques blanques, les surgències, el forat del Buli, les coves, la vegetació.... un lloc que ojalà conservi el seu caràcter salvatge i remot per sempre.


L'aigua, les algues i els cianobacteris, han modelat la roca, dissolent-la i creant unes precioses estalactites.
Després del forat del Buli, i la seva surgència d'aigua abundant i freda, les molses i les hepàtiques poblen les vores del riu. 
I si us fixeu una mica d'aprop, totes les roques que no estan permanentment submergides, estan colonitzadas per líquens hidròfils de vius colors.

5 comentaris:

en Girbén ha dit...

A principis de juliol vaig tornar al Rialb amb el meu fill. Suposo que es deu haver anat aquietat perquè, en les sis vegades que hi he estat (repartides en una vintena d'anys) no havia vist mai un cabdal semblant.
És un lloc de primera!
Per cert: ja han acabat d'arreglar la pista?

mchesa ha dit...

Hola Jordi,
gràcies pel comentari, la pista encara estava per acabar. Molta aigua baixava aquest estiu!!!

Salutacions!!!

Salvi ha dit...

Bon dia, em podria-ho dir en quins llocs s'han de deixar els cotxes per fer el barranc de Rialb??
Gracies

mchesa ha dit...

Hola Jordi, en el moment que vam estar nosaltres la pista estava en construcció, i vam poder deixar el cotxe al costat de les retro i altres màquines, ara desconeixo com estarà. Sento no poder ajudar-te més. Salutacions!

Anònim ha dit...

La pista arriba fins un punt on acaba l'alfalt i es converteix en una pista apta només per a 4x4.
El lloc ideal per deixar el cotxe de dalt és a la última corva a la dreta, uns 300 metres abans d'acabar-se l'asfalt, que és un lloc ampli on hi caben varios cotxes.
Des d'allà hi ha uns 15 miunts caminiant, de baixada, fins a l'entrada del riu.
Aquest estiu de 2017 està molt seca la part alta, tot i que a la part baixa el forat del bulí i altres fonts aporten aigua constant.
Un lloc sublim!
Salut!

Jortx