4/1/11

Líquens de Tsodilo Hills (Botswana)

Climbing in Botswana by Carl Bauer
En Joan Sunyer, de Cops de Ploma, ens envia unes fotos de Botswana, d'uns líquens molt exòtics, de fet encara no he pogut esbrinar a quin gènere pertanyen... però tot arribarà... ojalà ben aviat poguem visitar aquesta regió africana!



Tsodilo Hills està format per quatre colines que sobresurten del desert del Kalahari, al Norest de Botswana, a prop de les fronteres de Namibia, Angola i Zàmbia, al costat del gran riu Okavango.

Tsodilo Hills va ser catalogat al 2001 com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, per les més de les 4.500 pintures rupestres, i pel que es considera el Louvre del Kalahari. Les pintures poden tenir més de 24.000 anys, i altres objectes trobats a la zona més de 70.000 anys.
Els bosquimans que habiten aquests paratges les consideren un santuari i les anomenen les muntanyes dels deus, les muntanyes que xiuxiuegen.

Les roques són metamòrfiques, esquistos amb un alt contingut de mica i quars. Encara no tinc cap cita ni referència per a poder identificar aquests líquens esquamulosos grocs.

Pel tipus de roca àcida i l'ambient podria ser una Acarospora però de moment, només una altra incògnita.
 

Moltes gràcies Joan, una interessant contribució per a Vertilíquens!