30/10/22

Excursió: Líquens del Congost de Fraguerau - Montsant

Excursió introducció al coneixement dels líquens

Lloc: Congost de Fraguerau - Serra del Montsant. Data: 12 novembre de 2022 - 9:00 a 14:00h

Punt de trobada: Ulldemolins - Àrea de Lleure de Sant Antoni.

Dificultat del camí: moderada, passos amb escales i cordes.

Es indispensable portar lupa de camp de 10 augments; calçat de muntanya, aigua, esmorzar.

L'activitat està organitzada pel Parc Natural de la Serra del Montsant, Limonium i Alichenology és gratuïta però cal inscripció a LIMONIUM gerencia@limonium.org Tel. 655 603 021

Si ja coneixes el Congost de Fraguerau, aquesta sortida t’aportarà la visió de l’espai a vista de lupa, a través de l'observació dels líquens i cianobacteris.

Si encara no has visitat aquest espai, tens una gran oportunitat de conèixer un dels indrets més impressionats del Priorat i de Catalunya. Per la visita no es requereixen coneixements previs sobre líquens. Per a l’observació dels líquens és totalment necessari portar una lupa de camp de 10 augments. En cas de que no en disposis, quan facis la inscripció ens ho indiques i et deixarem una per l’excursió.

Aquest itinerari té algun pas de dificultat moderada, escales de pedra, de troncs, així com pendents més elevades. Consultar en el moment de la inscripció sobre la dificultat tècnica.

Per tal de compartir les observacions realitzades, treballarem amb l’aplicació iNaturalist www.inaturalist.org, per la qual cosa et recomanem que si vols contribuir a enriquir les dades de biodiversitat, tinguis l’aplicació instal·lada el dia de l’excursió.