13/4/10

Vertilíquens & AES a la segona concentració d'escalada artificial del GAME

Yon & Urko a la primera repetició de Liquenmania. Foto: Úrsula Balduzzi

La concentració del GAME es va celebrar dels dies 1 al 4 d'abril a Vilanova de Meià, i va ser dirigida pel Santi Llop i el David Palmada -Pelut-.
En Santi Llop ens va proposar donar a conèixer l'exposició itinerant de l'AES sobre escalada sostenible, i ens va convidar a fer una xerrada.
En representació de l'AES (Associació Escalada Sostenible), amb el Sergi Munné vam preparar una xerrada sobre els principis de l'AES, les regulacions, la protecció de la flora i la fauna. 
Vaig pensar que de vegades, val més una imatge que mil paraules, i vaig portar-me la lupa binocular i mostres de líquens que colonitzen diferents tipus de roques, mostres d'arreu del món, cap a Vilanova. Penso que aquesta mostra va agradar i va aportar nous coneixements sobre la vida permanent a les roques, donant una visió a una altra escala sobre els ecosistemes rupícoles.

Es va obrir un interessant debat al voltant dels mitjans per a donar a conèixer la necessitat de protecció, la cultura del respecte al medi natural, i també la necessitat d'iniciatives com la XESCA , que puguin conformar-se com a un punt de trobada, de diàleg i de representació del col·lectiu d'escaladors/es.

El meu agraïment al Santi Llop, per la seva amabilitat al convidar-nos a participar en la concentració.
I ojalà puguem repetir aviat Liquenmania!!!

+ info: 

3 comentaris:

Syl ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Syl ha dit...

ji jji ji...tant ens va impressionar la xerrada i els liquenetsbonics que "la diagonal sense nom" finalment es va batejar!!
Salut guapa...una abraçadeta!

mchesa ha dit...

Hola Syl,
gràcies pel comment! m'alegra saber que ha tornat la Casa de la Buji!!! una abraçada!