12/8/09

Cap de Creus, la llum de la fi del món


El Cap de Creus és un espai únic. Un teixit de camins ens permet accedir a paisatges no domesticats. Indrets habitats per la tramontana implacablement càlida i emportant-se gotes de mar cap a les roques.

Amb barca o kaiac és pot anar més enllà del que permeten els camins.

El Cap de Creus és un espai protegit també per la seva singular geologia i geomorfologia. Aquest parc constitueix la Geozona 160 del catàleg d'espais d'interès geològic de Catalunya.
Fp: Pegmatites. Carbonífer - Permià; mr_Çorp2: Esquists i alternança de pissarres i fil·lites. Edat del metaformisme: Carbonífer - Permià.
Coves, formacions amb milers de plecs i de lectures.
Després d'un passeig fins a la Cova de l'Infern -a la imatge de sota-, anem a bussejar en aquestes aigües de color turquesa.

L'excepcionalitat del paisatge convida a que els éssers que s'atraveixin a habitar aquest espai lluminós, net per l'embranzida del vent i de les onades, siguin també singulars.

Les roques ígnies i metafòrfiques, s'han erosionat per l'aigua i pel vent, i a les cavitats i fisures s'allotgen tal·lus d'orxella, líquens fruticulosos del gènere Roccella.

A sobre i a sota, Roccella phycopsis.
Un lloc molt recomenable per a visitar tot l'any.
En aquest Parc es va filmar als anys 70 la pel·lícula "La luz del fin del mundo", amb Yul Brynner i Kirk Douglas, basada en el llibre de Jules Verne.
Altres entrades al blog que parlen de Roccella:

Cavall Bernat - Llafranc
Orxellers i buscadors d'iwatake, pioners en el món vertical

6 comentaris:

Buji ha dit...

boniques paraules per descriure el Cap de Creus.. es fa evident que aquest indret un dia se't va posar al cor! Bones vacances!

Fernando ha dit...

ES una buena recomendación
Salu2

Mingo ha dit...

Hola guapa, aquest agost he estat uns dies per la Val d'Aran. Em vaig enrecordar de tu a l'agulla de Colomers ens vam fotre per un lloc amb tans liquins que no se com ens em vam sortir.
Ostres el Cap de Creus que guapo, a tercer vam fer un campament molt interessant.
Vinga una abraçada

mchesa ha dit...

Hola a tots! moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!

Buji, i tant que em va arribar al cor aquest lloc, una abraçada i fins aviat!!!

Fernando, no te pierdas este lugar, saludos!!!

Mingo, a veure si fotografies algun d'aquests líquens!!! El Cap de Creus, és una filigrana geològica, i els líquens que hi viuen són espectaculars. Petons!!!

en Girbén ha dit...

Començo a estar preocupat...
D'acord que el Cap de Creus resulta convincent com a "fin del mundo" per a rodar-hi una pel·li (m'ho diran a mi que vaig passar-hi un any senceret simulant ser militar); però espero de tot cor que no sigui la fi del teu valuós món -amiga Gatta.
Bé el teu és un espai de llei ( de "lego" en esperanto).

mchesa ha dit...

Hola Jordi, gràcies pel missatge!
tranki que no passa res...

only too busy to blog... :)